poniedziałek, 12 grudnia 2011

~


Kasza jaglana* z siemieniem lnianym, mandarynką, makiem, miodem i jogurtem greckim.
Millet* with linseed, tangerine, poppy seed, honey and greek yogurt.

*Gotowana na mleku krowim i kokosowym.
*Cooked with cow and coconut milk.

9 komentarzy:

  1. Wspaniała kaszka na świąteczną nutę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę zainwestować w mleczko kokosowe. Jest słodkie? ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam pytanko :) Czy siemię lniane ma jakiś wyczuwalny smak?

    OdpowiedzUsuń
  4. @ Sue: tak, ale to naturalna słodycz - nie jest dosładzane (przynajmniej to, które ja kupuję, ale nie wiem, czy słodzone mleczko kokosowe jest w ogóle produkowane).

    @ Mała Mi: samo w sobie ma delikatny smak, ale w jaglance nie, przynajmniej u mnie. Ja daję go 1-2 łyżeczki, więc niewiele. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Podoba mi się ten zestaw :) Sama zawsze gotuję kaszkę z siemieniem, nawet nie zastanawiam się, czy zmienia ono smak - to po prostu element obowiązkowy :D

    OdpowiedzUsuń
  6. :D wiesz, że myślę nad podobnym śniadaniem na jutro :P i edzie, że zgapiłam hihi :D planuję ugotować jaglankę na wodzie i soku z połowy pomarańczy! myślisz, że wyjdzie dobre? i też o maku myślałam :P
    http://siaskowe-gotowanie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Kurcze, jeszcze nigdy nie próbowałam kaszy jaglanej, wstyd! Najwyższy czas to zmienić! No i jak zwykle-cudowne zdjęcie, sprawia, że burczy mi w brzuchu :>

    OdpowiedzUsuń
  8. ostatnio chodzi za mną makaron z makiem i bakaliami...
    ale muszę wytrzymać do świątxp

    OdpowiedzUsuń
  9. @ Siaśka: na pewno wyjdzie dobre :)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...