środa, 8 lutego 2012

~

y

kasza jaglana z truskawkami z kompotu, mieszanką studencką, serkiem wiejskim i cynamonem.
millet with strawberry compote (just fruits), student mix, cottage cheese and cinnamon.

10 komentarzy:

  1. mniam, bardzo smakowicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Truskawy z kompotu! Dawno żadnego nie piłam. ;p Muszę zerknąć do piwnicy. ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota ! Tak słonecznie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jestem uzależniona od czereśni i wiśni z kompotu :)Pysznie wygląda to Twoje śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak krok po kroku zrobić owsiankę z serkiem wiejskim i z jakich proporcji Ty robisz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do owsianek z serkiem wiejskim lub homogenizowanym zawsze biorę 4-5 łyżek mieszanki (płatki owsiane, otręby, zarodki), na mleku zawsze więcej.
      zalewam je wieczorem wodą (trochę nad poziom płatków), dodaję szczyptę soli i rano mieszam je z serkiem wiejskim (kupuję opakowania po 150g, takie mi akurat wystarczają). ważne jest, żeby płatki nie pływały w wodzie, tylko dobrze ją wsiąkły (w przeciwnym razie odcedzam je na sitku).
      dodaję dodatki i zajadam :)

      Usuń
    2. Dziękuję za odpowiedź.
      Dobrze zrozumiałam, że płatków z serkiem nie gotujesz? Wystarczy tylko zalanie wodą na noc?

      Usuń
    3. nie, nie gotuj, bo serek się zwarzy.
      zalanie na noc spokojnie wystarczy :)

      Usuń
  6. ale ładna serwetka :) widziałam je chyba w esprit... dobrze kojarzę? ;)
    zawartość miseczki również smakowita. jak ja dawno nie piłam kompotu!

    OdpowiedzUsuń

Zostaw ślad po sobie, będzie mi bardzo miło. :)
Anonimowych użytkowników proszę jednak o podpisywanie się.
Uprzedzam też, że komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą akceptowane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...